Kiedy brać Witaminę D?
- w miesiącach jesienno-zimowych, gdy brakuje intensywnego nasłonecznienia
- przy ograniczonym czasie spędzanym na świeżym powietrzu
- przy diecie ubogiej w produkty zawierające witaminę D
- badania wykazały jej niedobór
Technologia liposomalna zapewnia naszym ziołom i witaminom stabilność, efektywne wchłanianie i ochronę wrażliwych składników. Co czyni je bardziej praktycznym wyborem.
* Oswiadczenia zdrowotne Europejskiego Urzędu ds. bezpieczeństwa żywności (EFSA)
Kup do 12:00 - Dostawa jutro 00:00
Jak uzywac
Sklad
OStrzezenia
Darmowa dostawa od 250zł
ZwrotZwrot do 14 dni
Polska firma produkującą suplementy diety pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem wyselekcjonowanych ziół, olejków eterycznych i witamin.
ul. Plac Niepodległości 15, 62-035 Kórnik, NIP: 6222815579Nasza skóra wytwarza witaminę D pod wpływem promieni słonecznych, jednak ze względu na styl życia, ograniczoną ekspozycję na słońce oraz powszechne niedobory tej witaminy w diecie, większość z nas może potrzebować jej uzupełnienia poprzez suplementację.
Witamina D3, wykazuje cenne właściwości wspierające zdrowie
Ze względu na swoje właściwości, witamina D3 może być stosowana jako cenny dodatek do diety, przyczyniając się do korzystnego wpływu na zdrowie.
Przeznaczony do stosowania jako uzupełnienie diety w witaminę D3.
1 raz dziennie po 0,250 ml (dwie pompki), spożywać bez dodatków lub z niewielką ilością wody. Przed odmierzeniem porcji wstrząsnąć butelką.
Zaleca się rozpoczynać suplementację preparatami liposomalnymi od ilości minimalnych tj. 0,1 ml – 0,25 ml (2-5 kropli), stopniowo dochodząc do ilości maksymalnych podanych na etykiecie. Okres zwiększania ilości i dochodzenia do porcji maksymalnej należy dobierać indywidualnie, najlepiej po konsultacji z fitoterapeutą. Należy uwzględnić takie elementy jak płeć, wiek, masę ciała, ogólny stan zdrowia, wrażliwość na składniki preparatu. Preparat można spożywać również po posiłku, szczególnie pierwszą, ranną porcję.
woda, emulgator – lecytyny (z soi), witamina D (cholekalcyferol), konserwant: sorbinian potasu.
* RWS (%) - dzienna referencyjna wartość spożycia dla osób dorosłych.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, który ukończył uzyskując tytuł magistra dietetyki oraz absolwent Wyższej Szkoły Edukacji i Terapii w Szczecinie, Zawodowy sportowiec
Bóle kości i słabe mięśnie – niski poziom witaminy D może powodować ból w kościach i uczucie osłabienia.
Zmęczenie – brak tej witaminy często wiąże się z brakiem energii i ciągłym zmęczeniem.
Zły nastrój – witamina D wspiera produkcję hormonów szczęścia, dlatego jej niedobór może wpływać na samopoczucie.
Częste przeziębienia – osłabiona odporność to częsty skutek braku witaminy D.
Zadbaj o siebie
*Wyżej wymienione objawy nie zawsze świadczą o niedoborach witaminy D. Zawsze potwierdź swoje przypuszczenia odpowiednymi badaniami
Wystarczy kilka minut dziennie na świeżym powietrzu, by organizm zaczął wytwarzać witaminę D. To dobra wymówka, by wyjść na spacer, wystawić twarz do słońca i po prostu odetchnąć. Nawet krótka przerwa na balkonie może zrobić różnicę — i dla ciała, i dla nastroju.
Witamina D to nie tylko spacery w słoneczny dzień – Wzbogać o nią swoją dietę. Jajka na miękko, kanapka z pastą z makreli, pieczony łosoś albo garść grzybów w jajecznicy – nic wielkiego, a efekty pojawią sie błyskawicznie
Nasze suplementy przeszły szczegółowe badania, aby zapewnić najwyższą jakość. Każdy etap produkcji jest dokładnie monitorowany i analizowany. Wyniki są transparentne i dostępne dla klientów, co potwierdza naszą dbałość o przejrzystość i zaufanie.
Ze względu na efektywniejsze dostarczanie składników do organizmu, firma Botanical & Medicinal Research, proponuje wersje liposomalne.
Postępy w technologii liposomów: techniki przygotowania i zastosowania w żywności, żywności funkcjonalnej i dostarczaniu bioaktywnym: recenzja – PubMed (nih.gov)